Hopp til innholdet

Stofkabel til lampe: Farverige tøjledninger og retro tekstilledning

En stofledning er en el-kabel, der er belagt med en strømpe af stof eller stof og kommer i flere farver. Du kan bruge et stof eller en stoftrukket ledning til at fremstille dine egne lamper eller skifte en lampe, du allerede har.

Tråd i sort og hvidt stof er en sikker succes, men hvad med guldfarvede ledninger? En stofledning med mønster og flere farver? Eller måske en snoet lampesnor i en rigtig retro / antik stil? Her kan du se det store udvalg af gode tekstiler til din lampe.

En stofledning er et kabel og ledning til lamper og lysekroner, der er trukket på stof. Disse kommer i mange flotte farver og giver et nyt, pænt look til lampen.

Med stofledning kan du oprette din egen lampe. Se min vejledning til tilslutning af stikkontakten

Jeg er personligt meget glad for sådanne stofledninger, og det er virkelig meget let at skifte ledningen på en lampe fra et standard klart – eller hvidt gummikabel til et farvet kludkabel. Dette giver ofte «det lille ekstra» og en finere lampe.

Desværre er udvalget af stoftrækkede ledninger ret dårligt, hvis man ikke er god til at se ud. Her er en samling af stofkabler, som du kan købe til din lampe online.

Retro gammeldags lampelinie

Fin vintage og gammeldags snoet lampesnor, du kan købe per meter og bruge til lampeprojekter eller til reparation af gamle lamper.

Stoflinje Twinned Black / Lampeguru
Lampeguru har et godt udvalg af gammeldags ledninger til lamper.

Drejede ledninger er meget seje og er dejlige til ældre lamper!

Hos Lampeguru kan du købe lampeledning pr. Meter
Min «egen» snoede stofledning . Fremstillet i EU.

Snoet lampesnor af stof kommer i mange farver og er især velegnet til at opretholde en retro stil på lampen. Mange gamle lamper kom originalt med en sådan snoet ledning.

Rund stofkabel til lamper

De fleste lamper leveres med almindelige runde stoftråde, her får du også jording ned til selve lampen, som er nødvendig til fx badeværelser eller i lamper, der kræver jording.

Sådanne runde stoftråde kommer virkelig i alle slags farver og variationer, i menuen kan du se nogle af de varianter, jeg sælger selv, og her kan du se det store udvalg på Lampeguru.dk

De mest populære farver på stofsnor er sort / hvid i sort / hvid, disse passer fint til enhver lampe. En sort ledning passer normalt pænt til farvede lamper eller sorte lygter. En hvid ledning går godt med lysekroner og farvede loftslamper.

Rød zigzag-mønstresnor, som jeg sælger .
Sort / hvid zigzagsnor fra Lampeguru

Tøjledninger med zigzagmønstre er også populære. Efter min mening er disse gode til lamper, der har en af ​​farverne i lampeskærmen eller til glaslamper.

Egnet lampeunderlag

Med en lampeunderlag / pærefod kan du nemt oprette din egen lampe!
Alt hvad du behøver er en tøjline, en pæreåbning og en dejlig dekorationspære.

Jeg lavede to soveværelseshylder af IKEA-hyldebeslag, hylde, dekorlamper og stofledning.
Retro / Vintage
Raw Antik
Farverige fatninger fra Lampeguru
Antik porcelænshylde
Børstet kobberhylde

Her kan du se min guide til, hvordan man tilslutter en lampeunderlag og tøjline.

God ledningskvalitet

Kvalitet er vigtig, når det kommer til stofflinjer – og der er en række krav, der skal opfyldes.

Det vigtigste er, at de opfylder EN-kravene og er CE-mærket.
Seriøse kabelfabrikanter kan også henvise til kobberrenhed i deres ledninger.

Da stofftrådene ikke er så store som almindelige ledninger i væggen (0,75 til 2,5 mm2), vil en høj kobberrenhed sikre lav modstand i selve ledningerne og forhindre varm kørsel ved store belastninger.

Kobberfarvet «Glitter» stoflinie

Groft og «landligt»

Nogle ledninger sælges med strømper eller ekstra groft stof. Disse er vidunderlige at bruge til ru retrolamper – eller lamper med antik finish.

En dejlig pære

Jeg synes det er virkelig sjovt at se, hvordan designere har brugt nye ideer til at skabe dekorative pærer, en af ​​dem, som jeg synes er mest interessant, er «Stone» -pæren fra Nielsen Light. Dette har en bølget form, der skaber et dejligt lys spil, perfekt til en piedestal lampe.

«Stone» fra Nielsen Light / Lampeguru
Sæbe boble pære fra NUD / Lampeguru