Hopp til innholdet

Pendellamper i træ – Hyggelige og naturlige lamper

pendellamper i tre

Pendellamper i træ i dag findes i et utroligt antal gode varianter og former. Fra udskåret massivt kerne træ til lameller af finer, sammensat i moderne og innovative former.

Tidligere var det en tidskrævende og kostbar proces at danne lamper i træ. Man måtte bruge en metode, der involverede dampning af træet, så det var fleksibelt nok til at blive snoet og drejet. Derefter måtte træet tørre for at beholde sin form. Denne metode var langsom og dyr, og selvfølgelig havde dens begrænsninger.

Moderne metoder med 3D-fræsning og CNC-maskiner har gjort træ til et materiale af høj kvalitet til innovativt design. Her er nogle gode pendellamper lavet af naturligt træ.

Lara – Moderne og stilfuldt vedhæng i nødtræet / lampegiganten

En trælampe passer fint ind i både et sommerhus og et hjem, hvor den varme varme og det smukke træmønster skaber en behagelig atmosfære. Tall- lampeserien har et elegant, rent design med overlappende finerplader, der giver et varmt lys og fremhæver træmønstret.

Tall – Trælampe i moderne stil / Jotex.dk
Tall – Trælampe i moderne stil / Jotex.dk

Tojaka fra Lindby er en rustik og smuk loftslampe af brændt stål, gran og groft reb, der passer perfekt ind som en dekorativ og stemningsfuld loftbelysning. Med denne lampe er pæren tydeligt synlig, hvilket også betyder, at du nemt kan ændre udseendet blot ved at udskifte pæren. Vælg en gammeldags edison-glødepære for en hyggelig og rustik atmosfære, eller en hvid globuspære for lidt mere elegance.

Tojaka rustik loftslampe lavet af træ og stål /Lampegiganten.dk

LZF er en eksklusiv lampeproducent fra Spanien, der har vundet en række designpriser for sine innovative og spændende lysdesign. LZF bruger ofte træ i sin produktion og håndplukker supertynde finérplader, som derefter formes og bøjes til innovative designs.

Innovative og eksklusive designlamper i træ fra LZF / Lampegiganten.dk
Innovative og eksklusive designlamper i træ fra LZF / Lampegiganten.dk
Innovative og eksklusive designlamper i træ fra LZF / Lampegiganten.dk

HerzBlut er en tysk lampeproducent fra den traditionelle og landlige region Sauerland i Westfalen. Regionens store, tætte skove har inspireret HerzBluts design, som ofte inkorporerer lokalt FSC -certificeret træ i sin produktion og lamper. Disse smukke lamper har en moderne finish, men er på samme tid rustikke og traditionelle på mange måder. Lamperne er derfor lette at placere i et hjem eller sommerhus med både moderne eller mere traditionel stil.

HerzBlut buet gulvlampe – Håndlaget  / Lampegiganten.dk

HerzBlut har en række elegante designs, der passer perfekt ind i både hjemmet og sommerhuset. Deres lamper har ofte en rustik stil og charme og i høj håndlavet kvalitet.

Aflang LED -pendel / Lampegiganten.dk
Gulvlampe, hvor en gammel hegnsstolpe genbruges / Lampegiganten.dk
Moderne LED pendel fra HerzBlut / Lampegiganten.dk

Clava Dine er en stilfuld serie ophængte lamper, der passer perfekt over et spisebord eller over en køkkenø, der kommer i mange smukke og bløde pastelfarver. En nyhed nu er, at disse lamper nu også er lavet af træ og kommer i tre smukke modeller i forskellige nuancer.

Clava Dine i mørk eg fra Umage / Nordicnest.dk

Bodo – lyse

Fra belgiske Lucide kommer dette fantastiske pendelys i naturligt, let træ. Lampen er sammensat af en række buede træsøjler, der omslutter lyskilden og giver en dekorativ lampe.

Bodo – Lucide / Lampegiganten

Octo Pendlene – Secto Design

Fra finske Secto kommer de populære Octo-lamper, naturligt produceret i finsk birkefiner. Takket være sin korte vækstsæson er finsk birk en hårdere træart end andre europæiske bjørker, hvorfor denne type lampefabrikant bruges i hele Europa. 
Se alle de store Secto-varianter på Nordicnest.dk

Octo modeller fra Secto /Nordicnest.dk

Cebu lamperne fra PR Home er håndflettet i Filippinerne på den traditionelle måde og lavet af lampakanay. En type plante, der har en smuk og ru overflade. Cebu er derfor smuk som en dekorativ lampe til alle typer indvendige stilarter, moderne såvel som rustikke. Cebu fås i flere størrelser og kan kombineres sammen eller hænges alene, ude såvel som indeni (under et tag).

Cebu fra PR Home over køkkenø / Nordicnest.dk
Cebu – Fantastisk både ude og inde – Pr Home / Nordicnest.dk
Cebu – Fantastisk både ude og inde – Pr Home / Nordicnest.dk

Charmerende konglelampe i træ – Fra Svenske Olsson & Jensen kommer denne smukke loftslampe i naturligt træ. Lampen består af tynde plader af birkefiner, lagdelt oven på hinanden i form af en kongle. Denne lampe er fantastisk, hvis du vil bruge naturlige materialer i interiør og belysning.

Denne trælampe skaber et hyggeligt og charmerende lys, der hovedsageligt fokuseres nedad, men det udsender også små lysstråler gennem de tynde finérplader i lampen.

Konglelampe i træ fra Olsson & Jensen / Nordicnest.dk

Kegellampen i træ fra Olsson og Jensen kommer i farverne brun, lys og sort.

Pia – Pendellampe i bøg

Moderne trælamper i rene linjer. Dette pendelys har en aflang stråleform, der gør det ideelt til at passe over et spisebord eller køkkenoverflade. Justerbare vægte gør det meget let at justere højden.

Pia – Pendellampe i bøg / lampegiganten

Pendellamper i tynd bjørk – Tom Rossau

Tom Rossau har skabt nogle populære trælamper ved hjælp af tynde lameller af træ, samlet i spændende former.

TR22 Pendellampe i træ / Andlight.dk
TR5 pendellampe i træ / Andlight.dk
TR19 Pendel – Tom Rossau / Andlight.dk
TR28 Pendellampe Ø50 Birch Natural / Andlight.dk

Flashwood – Lysekrone i træ fra Masiero

Eksklusiv moderne træ lysekrone fra den italienske luksusproducent Masiero. Lysekronen er lavet af eg med spidser af lysende methacrylat og samlinger. Denne lysekrone har et slående design og er 140 cm i diameter.

Flashwood – Lysekrone i træ – Masiero / Lampegiganten.dk
Flashwood – Lysekrone i træ – Masiero / Lampegiganten.dk

Diva vedhæng røget eg

Fra Norske Northern kommer den elegante og eksklusive lampe «Diva». Lampen har en formel form med spændende vendinger, der gør lampen udtryksfuld fra forskellige vinkler.

Diva vedhæng røget eg-nord / lampemesteren

Moderne og aflang lampe i træ

Lian er en aflang trælampe i farverne mørk og lys eg, der passer perfekt over et spisebord eller køkkenø. Lampen er let at justere i højden og har integreret dæmpbar LED.

Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten
Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten

Braided fra Ferm Living er nogle smukke og delikate flettede lamper af rattan, der er perfekte, hvis du vil have en lampe med blød belysning i soveværelset eller over et bord. Lamperne er designet af Ferm Living og skaber et blødt og fint lys, hvor tusindvis af lysstråler finder vej gennem den håndflettede rattan og skaber en smuk lyseffekt. Læs mere om lamper til soveværelser.

Flettede rottinglamper – Ferm Living / Lampemesteren.dk