Hopp til innholdet

Monter og tilslut udendørs stikkontakt med lås

Hvis du vil have kontrol over en udendørs stikkontakt, ville en aflåselig variant være en god løsning. Dette kan være praktisk at forhindre, at andre bruger din elektricitet i fællesarealet og garagen, eller som her – forhindrer uvedkommende i at bruge den til at oplade bilen, f.eks.

Denne lejlighed ligger i stueetagen og vender ud mod en gæsteparkering. Her kan du muligvis have et aflåseligt stikkontakt.

Låsbar sokkel fra Elko


Træk i ledningerne i PN og bank afløbshullet bag på stikkontakten.

Der plejede at være en udendørs klokke ud over portklokkesystemet til denne lejlighed og resten af ​​blokken, så de havde ikke brug for to systemer.

Jeg var således i stand til at bruge røret, der gik til den forrige klokke, og ledningsnettet til PN 3G 2,5 mm2 ledninger.

Vanding og fastgørelse

Efter at soklen er monteret kan den tilsluttes, jeg kan godt lide en lille ekstra «bøjning» på ledningerne i tilfælde af at der kommer noget andet bagefter.

Indsæt derefter hullet i røret for at forhindre, at vand trænger ind.På den anden side kommer PN-ledningerne fra stikkontakten ind bag porttelefonen.

Under døren er der en trådløs termostat til vandbåren varme plus en lysafbryder til gangen. Da der ikke var noget separat rør mellem dørtelefon og lysafbryder, måtte jeg trække et kabel mellem dem bag væggen.

Til det bruger jeg et stykke PFXP 3G 2.5mm2, som er godkendt til at ligge inde i væggen uden rør.

Jeg monterer ekstra isolering over PN-ledningerne for at forhindre så meget elektromagnetisk støj som muligt på KAT5 og porttelefonen.
Det ville sandsynligvis have været fint uden det, som regel når stærke strømme og lave strømme ligger sammen i et rør, at du får afbrydelser, men det er stadig okay at sikre så bedst muligt.

PN og PFXP er forbundet i 2’s WAGO-koblinger.

I bunden af ​​lysafbryderen, hvor PFXP ender, er der også strømstyrker med fast strøm, som jeg vil tænde for. Dette går på afdækningsprisen ad gangen. Her bruger jeg 5’s Wago-koblinger.

Når alt er tilsluttet, tænder jeg sikringen og tester stikket med min Eurotester, i autosekvens tester det alle de nødvendige kontrolpunkter, såsom kortslutningsstrøm, at jordfejlkontakten fungerer, og at isoleringen i ledninger og forbindelser er god nok.

Fuldt tilsluttet udendørs stikkontakt med lås!

Tjek prisen på et aflåseligt stikkontakt på Wattoo.dk