Hopp til innholdet

Lamper i serie – Tilslutning af flere lamper i loftet

Det er meget muligt at tilslutte to lamper via den samme switchline. Her er en enkel skitse, der fortæller dig, hvordan du forbinder ledningerne til at forbinde flere lamper.

Fra omskiftere n går ledningerne til den første lampe, her kommer 3 ledninger, der går 3 ledninger (2x strøm + jord) til den første lampe, men du har også brug for 3 ledninger til den næste lampe. Den nemmeste måde er at bruge Wago-forbindelsesterminaler til at gøre dette.

Seriel afbryd to lamper fra kontakten

Sådan ser ledningsdiagrammet ud, når du tilslutter to lamper på den samme ledning fra kontakten eller serieforbindelse af lamper, som det også kaldes.

  • Blå = N
  • Brun = L
  • Gul / grøn = Jord / PE

Læs mere om belysningstips til stue eller soveværelse

Lampekobling med seriekobling

Her kan du se rør og ledninger i loftet, der går fra lampe til lampe.Vil du tilføje nyt kabel til ekstra lampe?

Hvis du vil installere en ekstra lampe ved siden af ​​den eksisterende lampe, har du flere muligheder for at frakoble strømmen.

Ny ledning i loftet mellem lamper

  • Du kan trække rør med ledninger, hvis det er muligt.
  • Hvis det er vanskeligt at trække et nyt rør mellem lamperne, kan du bruge et PFXP-kabel til at indsætte mellem lamperne.
    Dette kabel er dobbeltisoleret og er godkendt til direkte isolering.

PL-støbning og PR 2 × 1,5 mm2

Dette er en åben løsning, men kan se pæn ud, hvis du bruger en PL-liste til at få den rigtige tråd uden synlige hæfteklammer. Dejlig løsning, især til betontag.

Få lamperne helt på linje med en strømbånd / lampeguru

El-jernbane / letbane

En let skinne eller el-skinne er en meget god og nem løsning til tilslutning af flere lamper. Her monteres en skinne i loftet, der leder strømmen og bruger pendeldaptere til lamperne.

Letbane / Power rail skitse / Lampeguru
  • Denne løsning giver lige ret montering, men kan også vinkles i «L» og «U» former, hvis det ønskes.
  • Beregnet til lette lamper og spotlights. De fleste penduladaptere har normalt kun en vægt på ca. 2 kg, men der er undtagelser. Halo Techs vedhængskort kan f.eks. Modstå op til 5 kg (Lampeguru).