Hopp til innholdet

Hæng op og tilslut en lampe i loftet

I dag hænger jeg op og forbinder en ny lampe over et spisebord i en ny lejlighed. Lampen skal tilsluttes en dæmper og hænges over spisebordet i en passende højde.

Der er ikke noget forbindelsespunkt i loftet i dag, men der er et tomt rør på toppen af ​​loftet, som jeg får fat i, trækker over og tilslutter den nye lampe. Her er, hvordan jobbet blev udført, måske kan du få nogle tip undervejs.Bordet, som lampen skal hænge over
Stor langstrakt tagboks, der gør det lettere at skjule huller og ledning.

Her er en elektriker tegning, der viser, hvordan rørene er placeret i lejligheden. På tegningen står bordet lidt længere ude i rummet. Jeg håber, at røret stadig er let at finde.

Jeg starter med at måle midten af ​​spisebordet med en meterstokk og bruger derefter min laserafstandsmåler til at finde midten af ​​spisebordet i loftet.

Derefter går jeg op til loftet og måler afstanden fra den nærmeste væg til laserpunktet. Her var det 130 centimeter.

Da jeg finder monteringspunkterne, flytter jeg måleren et par centimeter ud på hver side af laserpunktet og måler 130 centimeter fra væggen og markerer disse punkter med en pen.

Ved at lægge tagmonteringen over laserprikken, der viser midten + de to mærker, jeg lavede, ved jeg, at min tagmontering er i midten af ​​spisebordet nedenfor og er lige.

Da dette er et gipsloft, markerer jeg to punkter i lampeholderen, laver huller med en tynd skruetrækker og tilslutter dem.

Jeg er nødt til at bore et stort nok hul, så jeg har mulighed for at få fat i røret, der ligger oven på loftet, men hullet skal stadig være lille nok, så det ikke er større end lampens loftsboks.Jeg bruger den strålende spotless pro fra norske Toolsinvent til boringen. Derefter behøver jeg ikke at støvsuge en masse gipsstøv bagefter ?

Nyt hul – helt støvfri og ren

Det var ikke let at finde røret, en almindelig teknik er at:

  • Brug en stiv ledning (PR), bøj ​​spidsen af ​​den, så den bliver som en krog, og sæt den derefter ind i hullet i håb om at finde et rør, der kroges.
  • Du kan også bruge tommelfingeren ved at bøje det forreste led, så det bliver en vinkel på det, tryk let på det, så det ikke åbnes og brug tommelfingeren til at se sig omkring.

Det hjalp ikke med en bøjet PR at finde røret her. Så jeg måtte bore to nye huller ved siden af ​​originalen. Hullet var ovalt, så jeg fik min hånd ind uden at hullet var synligt bag tagkoppen.

Derefter trækker jeg røret med PN 3G 2.5mm2.

Her kan du se, hvordan lampen er forbundet i ledningerne. Den fulgte med et stykke sukker i forsendelsen, men brug enten WAGO eller andre koblinger . Disse presses fast ned på ledningen, mens de giver berøringsbeskyttelse.

Lampens ophæng

Så hænger jeg op lampen. Denne har en ledning på den ene side og en ledning på den anden side.

Lampens ledning skal passere gennem en ærme, der er komprimeret, når du tænder for den.

Denne tag kop var så stor og langstrakt, at jeg ikke behøvede at skære ledningerne .

Skub op for meget af ledningen og ledningen, før du sætter hætten fast. Det er ofte lettere at trække ledningen / ledningen ud for at sænke en lampe, end det er at skubbe op og ledningen for at heise den.Find lampens højde

Lampens højde varierer efter model og hvor den skal placeres. En fælles højde på pendelys og lysekroner over et spisebord er 60-70 cm over bordet.

Du kan også:

  • Sæt dig ned på stolen ved bordet.
  • Sid lige og hold din hånd ud.
  • Lampen skal ikke hænge lavere end 30 centimeter over din arm.

Dette er en generel huskningsregel og vil selvfølgelig variere afhængigt af hvor høj du er, men kan være en god guide til at følge.

Når lampen og højden er fundet, vander jeg lampen, så den hænger lige og pænt over spisebordet.

Endelig var lampen færdig med at hænge.