Hopp til innholdet

Varmekabler i jorden. Lagt nedenunder ved indgangen

At lægge varmekabler i jorden er normalt ikke et problem, du kan bane over dem eller gøre som ved denne indgang til en butik og lægge dem under eksisterende enten.

Når man lægger varmekabler i jorden, er det vigtigt, at varmekablerne faktisk er i stand til at stå i jorden . Disse er normalt ekstra forstærkede, de er stærkere end almindelige varmekabler og kan modstå varme, vejr og naturens belastninger.Løfter gamle pinde og skraber småsten under.
Løsner varmekablet, tættest på indgangspartiet er der et større tag, så vi flyttede det længere nede ad vejen.
Vi bruger Snowmat / 2R 1800W 0.4 × 14.5m varmemåtte / Se pris på varmekabler Wattoo.dk
Matten er let at skære op for at skabe sving.

Lægning af varmekabel under Heller

Her bruger vi sne mad fra Nexans, denne kommer på en rulle og er færdig i løkker på en måtte. En sådan løsning anbefales, da det er vanskeligt at sige mildt at lægge varmekabler i fine sløjfer på grus, helvedesild eller sand.

Her fjernede vi først store dele af grus / grus og lagde varmekabelmåtten. Varmekablet var 14 meter langt med en bredde på 40 cm. Vi fik omkring tre kyster ved indgangen, hvor det var mest nødvendigt, så vi faldt det ned mod parkeringspladsen ved at følge vejen, hvor folk «naturligt» går ind og ud af butikken.

Da varmekabelmåtten blev lagt, dryssede vi helvedesilden igen. Nogle steder var der lidt højde at gå på, men det vigtigste er at få en enkelt ind mellem sløjferne, så de optager varme.

Nogle steder var der ikke meget højde at gå på. Da skråningerne skal falde ned mod parkeringspladsen, og de skal passe til eksisterende, kunne vi heller ikke fylde for meget grus. Den vigtigste ting er dog at dække løkkerne med grus, så varmen optages og føres væk.

At sætte skråningerne på plads igen var det mest tidskrævende. Nogle steder måtte du gå tilbage, løfte op og lægge mere grus / helvedesild igen.

Mellem skråningerne skal en mørtel bruges til at forhindre vækst af ukrudt og mos.

Varmekablet skal forbindes i jorden med en PFSP. PFSP er et kabel, der kan stå direkte i jorden. Her bruger vi en krympestrømper, isolerende ærmer og en varmluftsblæser.Hver ledning skal forbindes med isolerende ærmer og en krympemuffe derovre. Dette bør gøres på alle tre ledere. Over dem vil der være en ny og større krympestrømpe.

Når alt er gjort tester jeg varmeisoleringsmodstanden og modstanden i kablet med min Eurotester .

Varmekabler lagt under asfalt

Snowmat / Wattoo.dk

Et billede, der viser en Devi Snowmat, der er lagt på grusen, før den er dækket med asfalt. Det er vigtigt at bruge en varmekabelmåtte, der kan modstå de høje temperaturer på frisk asfalt. Snowmat kan købes hos Wattoo.dk

Matten lægges på grundlag af bilens bane. Der er også en spalte i bunden, så smeltevand kan strømme til siden.

Styring af varmekabel i jorden

Varmekabler designet til snesmeltning kan styres på mange forskellige måder, her er tre forskellige metoder, der varierer i pris og brugervenlighed.

Styring via 2-polet switch

Her fjernede vi en gammel forsænket switch, der ikke var i brug, og satte op en simpel vægmonteret 2-polet switch efter butikschefens skøn.

Med denne meget enkle løsning vil varmekablerne stå på, når butikschefen mener det er nødvendigt, ulempen er, at de ikke vil være isfrie, når du kommer på arbejde om morgenen.

Men da disse varmekabler er placeret, vil smeltning af is og sne gå relativt hurtigt, og denne løsning er meget velegnet til butiksindgange, hvor du hurtigt kan se over indgangen, hvis du husker at slukke dem, når der ikke er behov eller gå efter aften.

styring via astrour

Det mest økonomiske og enkle er at have en kontrol på dette, det kan noget så simpelt som en astrour, en 2-polet DIN-monteret switch og en kontaktor.

Hvis du f.eks. Vil smelte sneen uden for din garage, inden du går på arbejde, og inden du kommer hjem om eftermiddagen, kan du programmere astrouren for at tænde kontaktoren til varmekablerne to timer, før du går på arbejde, og igen to timer før du kommer hjem. .

Ulempen er, at disse vil blive styret af uret, og hvilken dag det er, ikke af om det har sneet eller ej. Derfor kan det være tilrådeligt at montere en ekstra switch udenfor, der er let tilgængelig (ud over den i skabet).

IsFri 60 er et godt system, som jeg tidligere har installeret i andre bygninger, her kommer det med en sensor, der kan monteres på væggen / loftet. 

kontrol via snesmelteanlæg

Fordelen ved en ordentlig snesmelteanlæg er, at du ikke behøver at tænke over det. Varmekablerne står ikke unødvendigt / hvis det ikke har regnet, og du behøver ikke at tænde / slukke dem manuelt.

Ulempen er, at disse koster lidt, men til det rigtige formål og brug vil det være en investering, der lønner sig.